Saturday, January 30, 2010

Gig yang mengecewakan team Bonekalife...

 

Assalamualaikum n Salam Satu Malaysia...
Sedihnya... huhu.. itu jer yang must dapat katakan pasal gig nih... bukannya aper... nih merupakan gig yang pertama must n the team nak pegi tonton kat area Penang nih... sebelum nih must pegi gig kat area KL ngan Selangor jer... tapi gig yang pertama nih betul2 n sangat2 mengecewakan must...

Bukannya aper... must tak tau la keadaan gig tue.. sebab must tak masuk tengok pun gig tue... nak tau naper?? ok la.. must citer sikit kat korang...

1stly tempat gig tue itself susah must nak cari... mungkin sebab must tak pernah pegi kot.. ngan signboard nyer tak der.. nak parkin susah n entah la... ok la... mungkin salah team kitaorang tak buat research secukupnya pasal tempat soundmaker nih kot...

2ndly.. yang betul2 mengecewakan must sangat2 adalah time management dier n organizer dier.. must berjaya jumpa Soundmaker kul 1.15.. terus terang must katakan must tak sangka la Soundmaker tue kat tempat macam tue... sampai jer must terus tanya.. tiket nak beli kat mana.. sebab must ingatkan dah lambat sebab dah dengar ada orang jammed kat dalam.. lepas tue orang kat counter tue buat muka pelik n tak paham.. then bila must kata nak masuk.. dier kata tak start lagi... tak per la.. sebab kat poster tulis 1.30.. then must ingat nak tunggu la coz 15 minit jer lagi kan... then dier kata start kul 2 kot.. sebab dak2 band pun ada yang tak sampai lagi.. so must ngan team gerak la gi makan sat... after gi makan... sampai sana balik kul 2... ingat seronok la boleh layan gig.. last2 diaorang kata kul 3 kot start... huhu... dalam hati dah panas dah.. layan jer la orang yang jaga kat counter tue ngan penuh senyuman n turun balik ngan kecewa nya ...

3rd... Kawan kepada Jatz(ahli team bonekalife gak) message kata baru nak bertolak dari rumah... masa tue kul 3 lebih... wah.. then dier bagitau.. biasanya gig kat situ memang start kul 4 lebih... adoi... rasa macam tertipu pun ada gak...

Persoalannya sekarang nih... naper tak state jer kat poster tue kata gig start kul 4 or whatever time diaorang nak start?? kenapa mesti tulis kul 1.30 tapi tak start kul 1.30... tak paham must... hope ada perubahan la lepas nih... bukannya aper... kalau orang yang dah biasa tak per.. tapi untuk yang first time macam must ngan team bonekalife nih.. agak sakit hati gak kan... tak ker korang rasa gitu?? hope organizer dapat ambik tindakan...

Harap maaf kalau must terkasar dalam teguran must.. tapi bukan untuk jatuhkan korang.. just niat ada peningkatan dari korang di masa akan datang...
Ciou~

4 comments:

husna yg suka pada muzik February 1, 2010 at 12:30 PM  

la...kenape boleh jadi mcm tue..dulu soundamker dgn gah nya...sekarang mcm hampeh jer dgr...
cian kat korang kena tipu..
nie nk pesan..kalo nk pegi gig tue ...make sure tgk sape organizer dia..jgn main g jer...saya dah terkena byk kali dah ...kalo organizer tue selalu masuk rottw ...organizer tue kira ok la..kalo organizer tue cam x penah dgr,baik x pyh la..kdg2 tue buat kita nie mcm ape jer.lynan x de..ape pown x de...buat nie sabagai pengajaran..and 1 more thing,dtg la kat soundmaker 7 feb nie..insyaallah saya berada di sana utk tgk definitely maybe...

Bonekalife February 1, 2010 at 9:29 PM  

ktorang 1 team akan pegi! :) so jumpa kat sana k~

Anonymous,  February 6, 2010 at 9:41 PM  

malas utama ialah sikap..
selagi sikap x ubah...plan pe2 pn mcm tu gak hasilnya

Anonymous,  February 7, 2010 at 10:17 PM  

huhu...sekali lagi...soundmaker telah mengecewakan org...
sebenar x taw nk salahkan sesiapa..
tapi tlg la bertanggungjwb sikit...
dtg jauh2 ...x tido dua hari sudah sbb nk siapkan keje utk pergi ke gig tue...(gig action figure show)..tiba2 batal...ape perasaan korang??

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP