Tuesday, January 19, 2010

Publisher.... Mana Nak Cari Nih...

Asssalamualaikum n Salam Satu Malaysia...

Adoi... (must nak mengeluh sat) bukannya apa.. susah jugak ye nak cari penerbit komik nih.. Dah dapat penerbit buat hal.. nak royalty la.. nak copyright la.. prob gak tue... Kalau diaorang nak ambik semua.. Aper jadi kat Bonekalife nih?? macam kitaorang plak yang menumpang diaorang nanti.. Penin penin... Macam mana ye?? Ada idea tak korang?? :D...

So kat sini must just nak mintak tolong or buat announcement la.. Kitaorang sekarang nih masih lagi tercari-cari.. mencari-cari kepada penerbit yang sudi menerbitkan komik kitaorang nih... Ramai orang suggest kat kitaorang untuk buat komik sendri.. Susah gak tue nak edarkan satu Malaysia.. nanti ada yang tak dapat.. macam tak syok la kan.. So must nak mintak tolong kepada kawan2 Bonekalife yang ada kenal2 publisher or printer(orang yang buat bahagian printing magazine nih) bagitau la kat kitaorang k...  Untung2.. kitaorang boleh kuarkan komik.. N korang pun boleh membaca komik Bonekalife nih ngan lebih puas n mudah untuk didapati.. Secara tak langsung terus menaikkan industri komik kat Malaysia nih.. Kan kan kan.. :D... So, must mintak sangat2 ehsan dari korang k..  tue jer.. Ciou~

p/s: kepada penerbit yang baca nih.. kalau nak contect kitaorang.. boleh la hubungi di talian 019-6146334(Must).. Kalau nak komik contoh pun kitaorang boleh hantarkan kat e-mail...

8 comments:

muFFin January 22, 2010 at 9:34 AM  

harap2 dapatla publisher...
tak sabar oh nak beli...



~mafuzah~

Kalamtimur January 31, 2010 at 12:13 PM  

hantar je proposal kat alifstyle atau wanzuhari dua-dua ekskutif komik M (PTS)

Bonekalife January 31, 2010 at 10:51 PM  

hai kalamtimur.. thanks for the idea.. :D.. dah cuba ngan pts sebelum nih... tapi banyak yang kena tapis.. :D..

Kalamtimur February 1, 2010 at 1:43 PM  

PTS punya visi dan misi ialah Islamic compliant, cuba revamp komik2 tersebut dan boleh bawa berbincang dengan editorial

Bonekalife February 1, 2010 at 2:03 PM  

hehe.. tau... tue la sekarang nih kitaorng cuba buat tajuk baru.. :D.. insyallah kitaorang akan terbitkan gak under pts.. :D..

Anonymous,  January 24, 2011 at 12:21 AM  

Sangat posting baik..

Bonekalife January 24, 2011 at 12:30 AM  

tak paham... naper kata macam tue??

Anonymous,  May 3, 2011 at 9:52 AM  

Ini cukup asalkan ada banyak di luar sana hanya menunggu kanan.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP